Festivalkunstner

 Årets festivalkunstner er Siggen Stinessen:

 

Et kunstnerisk sidesprang

Hva gjør en kunstner som har fotografert landskap hele sitt yrkesaktive liv, når han kommer hjem fra ferie og oppdager at hagen er fullstendig gjengrodd? Når plenen er over en meter høy? Jo, han gjør det til et prosjekt!

Fotografiene på denne utstillingen er resultat av naturens mange muligheter som vi får hvis vi har evne til å se det. Og Stinessen har gjennom hele sin karriere søkt, sett og omsatt omgivelsene til bilder. Hageflekken med den ustyrlige plenen er omgjort til fotografier som kan minne om kammermusikk, de er nære, lekne og med stor personlighet. Disse fotografiene av strå og gress kan nesten minne om portretter. De strekker seg som om de sier “se meg”. Stilistisk kan de minne om japanske tegn på hvitt papir eller noe som er skapt med røtter i modernismen.

Siggen Stinessen (f. 1942) debuterte tidlig på 1970-tallet og var den første som fikk kunstnerlønn som fotograf i 1977. Samme året stilte han ut på Preus Fotomuseum i Langgaten her i Horten. Han har siden stilt ut i Fotogalleriet, Oslo og Drammen Kunstforeninger bl.a., Stenersenmuseet, Nordnorsk Kunstmuseum og Haugar Vestfold Kunstmuseum. Han er representert i Nordnorsk Kunstmuseum, Preus museum og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design bl.a.

Utstillingen vil holde åpent i forkant av konserter og det vil bli en artist – talk med Stinessen i forbindelse med en av hovedkonsertene. Tidspunkter for åpning og presentasjon vil publiseres på våre nettsider.