Om festivalen

Horten Kammermusikkfest er en stemningsfull, intim, sprudlende og internasjonal musikkfestival. En perle som holder til på Karljohansvern, Horten.

Horten Kammermusikkfest skiller seg fra andre lignende festivaler ved å ha en unik struktur på festivaluken. En gruppe høyt kvalifiserte klassiske musikere inviteres fra hele verden til Horten og i løpet av en intensiv periode bearbeides repertoaret, før det blir presentert i konserter mot slutten av uken.

Gamlehorten Gjestegård er, i tillegg til å være ramme for Horten Kammermusikkfest, et levende kulturminne, som skaper en hyggelig og personlig atmosfære for publikum og artistene.

 

Festivalens mål har alltid vært å presentere kammermusikk på høyt kunstnerisk nivå, siden den første gang ble arrangert i 2009 under kunstnerisk leder Kari Ravnan.  Horten Kammermusikkfest skal ha et musikktilbud som setter Horten på kartet og slik hjelpe med å bygge et varemerke for Horten Kommune. Like viktig er det for festivalen å fremme interessen for kunstmusikk, og da spesielt for barn. Derfor får alle barn under 12 år komme gratis inn på alle konserter

Horten Kammermusikkfest er en ideell organisasjon hvor styret også arrangerer festivalen.

I styret sitter:

  • Kari Ravnan, kunsterisk leder
  • Ane Pedersen, fungerende daglig leder.
  • Vibeke Holm-Johnsen, styreleder
  • Vidar Brenden
  • Herman Hanson
  • Kjetil Frøysa

I tillegg får festivalen hjelp av en rekke frivillige, kalt kammertjenere, som er til stor hjelp og bidrar til at festivalen går rundt.